Hoeveel sportscholen zijn er in Nederland?

Volgens de website fitnessindex.nl zijn er zo'n 1672 sportscholen in Nederland

Heel Nederland is in beweging en dat blijkt ook wel uit de hoeveelheid sportscholen welke in Nederland aanwezig zijn. Steeds meer mensen beginnen te beseffen dat ze wat gezonder moeten of willen leven. Vooral rond 2005/2006 was deze stijging explosief, in dit jaar schreven zo'n 800.000 mensen zich in bij een sportschool. Dat was een stijging van maar liefst 47%! Nederland kende toen zo'n 2.5 miljoen sporters.

Hoeveelheid sportscholen in verhouding met sporters

Momenteel gaat het iets minder goed met de sportscholen. Niet omdat er minder mensen aan het sporten zijn, maar omdat het aanbod van sportscholen explosief is gestegen. Als gevolg van de hoeveelheid nieuwe leden zijn er veel meer sportscholen gaan openen, maar het ledenaantal bleek redelijk stabiel te blijven. Je had dus op een gegeven momenteel een te groot aanbod aan sportscholen. Rond deze periode (2013/2014) moeten dus veel sportscholen noodgedwongen hun deuren sluiten.

Je zal dus als sportschool echt het verschil moeten maken om je deuren open te houden. Dat kan zijn door de prijzen absurd laat te maken (Fit For Free bijvoorbeeld) of je kan je juist op kwaliteit gaan richten door goede service te bieden, goede en schone apparatuur, persoonlijke begeleiding, etc.

SnelVerder.nl