Hoe train ik mijn onderrug?

Met de juiste oefeningen en een zeer goede houding

Het antwoord op deze vraag is lastig kort te beantwoorden, toch hebben we onze best gedaan om een goed antwoord hiervoor te formuleren. Voor een uitgebreider antwoord, lees dan gerust door.

Onderrug oefeningen

Om de onderrug te training zijn er slechts een paar echt goede oefeningen. De bekendste van deze oefeningen en ook wel de meest uitgevoerde oefening is de "deadlift'. Waarmee je met een holle rug en gebogen knieën een barbell (met gewicht) van de grond tilt tot rechtstaande positie.

Naast de deadlift heb je ook andere oefeningen waarmee de onderrug getraind kan worden. Zo heb je de "Superman", waarbij je plat op de grond gaat liggen om vervolgens beide armen en benen tegelijk omhoog te duwen. Een andere populaire onderrug oefening is de "goodmorning". Bij deze oefening ga je rechtop staan met een barbel op je schouders, je knieën een beetje gebogen, holle rug en borst naar voren. Vervolgens maak je een buiging naar voren en ga je vervolgens weer terug naar je start positie.

Houding bij de onderrug oefeningen

Je onderrug is over het algemeen erg zwak, het is dan ook erg belangrijk dat je houding bij onderrug oefeningen perfect is. Per oefening verschilt deze "perfecte houding" natuurlijk. Maar als je deze algemene regels aanhoud per oefening, dan kom je wel erg ver: Zorg voor een holle rug (NOOIT BOL!), borst vooruit, knieën licht gebogen en voer je oefeningen rustig uit.

Met deze regels in gedachten gaan we verder naar het gewicht. Houding is belangrijker dan het gewicht dat je gebruikt. Begin altijd met een licht gewicht en bouw rustig op. Wanneer je de goede houding niet meer kan volhouden gebruik je teveel gewicht en moet je een lichter gewicht gaat gebruiken.

SnelVerder.nl