Wat is glutamine?

Glutamine is één van de 20 aminozuren


Aminozuren zijn de bouwstenen voor onder andere eiwitten. Wanneer je spreekt over eiwitten heb je het eigenlijk over de aminozuren en de werkingen van deze aminozuren. Glutamine wordt beschouwd als een niet-essentiële aminozuur, het is dus niet essentieel voor je lichaam om voldoende hiervan te produceren in normale omstandigheden. Er zijn echter omstandigheden waarin glutamine wel essentieel kan worden. Deze omstandigheden kunnen zijn; Intensieve inspanning, vasten, stress of sommige ernstige ziektes.

Krachtsporters

Veel krachtsporters gebruiken glutamine supplementen in poedervorm. Zij gebruiken glutamine om spieren te herstellen en verder op te bouwen. Doordat glutamine met een aandeel van 60% de aminozuurkoploper is in onze spiercellen, is dit supplement erg favoriet.

Onduidelijkheid over werking

Ondanks alle voordelen die opgenoemd zijn voor krachtsporters, zijn er ook sporters die erg sceptisch zijn tegen de werking van glutamine. De vraag gaat voornamelijk in hoeverre het supplement opgenomen wordt in het lichaam, zo wordt aangegeven dat er 53% sneuvelt in de maag. Ook zijn de positieve effecten zoals het herstel van spieren, opbouw van spieren, etc. in twijfel getrokken. 

SnelVerder.nl