Wat is een pre-workout?

Een booster die de sporter een "pomp" geeft.

Wat voor pomp krijgen de sporters?

Dit verschilt per pre-workout. Je hebt er tegenwoordig zoveel op de markt dat niet met zekerheid te zeggen is wat de effecten in zijn algemeen nou precies zijn van een pre-workout. Wel kan je zeggen dat elke pre-workout is bedoeld om de sporter een pomp te geven voor de training, om zo veel effectiever te trainen. 

Effecten van een pre-workout kunnen zijn; Meer energie in de spieren, meer energie in zijn algeheel, meer focus, vetverlies en meer uithoudingsvermogen in je spieren. Met dit soorten effecten kan de sporter veel effectiever training.

Gewenning van de pre-workout

Niet elke pre-workout zal werken voor ieder persoon. Elke pre-workout is opgebouwd uit veel verschillende stimulerende stofjes. Nu is niet ieder persoon gevoelig voor elk stofje en kan het dus zijn dat sommige pre-workouts niet werken. Uiteraard kan dit ook andersom optreden, je kan ook erg gevoelig voor een bepaalde stof en zo kan een pre-workout zeer of wellicht te effectief zijn.

Vaak is het ook zo dat wanneer je een bepaalde pre-workout vaak gebruikt dat je er aan gaat wennen. Zo kan een pre-workout in het begin zeer effectief zijn maar na een paar weken nauwelijks effectief. Vaak wordt hierdoor ook geadviseerd om na een paar werken te stoppen met een pre-workout en een paar weken te wachten voordat je het wel weer gaat gebruiken.

Verboden stoffen

In het verleden waren de pre-workouts veel sterken. Dat komt doordat tegenwoordig veel stoffen die aanwezig waren in de pre-workouts verboden zijn. En niet zonder goede reden, deze stoffen waren soms zo sterk dat ze gewoon als drugs beschouwd kunnen worden.

Gezondheid

Vaak zoeken pre-workouts de grenzen op, vaak de grenzen van de internationale wetgeving. Mocht het dus zijn dat je erg gevoelig bent voor een bepaalde stof, dan kan zo'n pre-workout schadelijk zijn voor de gezondheid. Zo kan het bijvoorbeeld hartkloppingen veroorzaken, uitputting of uitdroging. Neem dus nooit teveel pre-workout als je er mee gaat beginnen. 

SnelVerder.nl